Advices

La llave a la vida independiente: el derecho a la vivienda accesible y asequible

El artículo 19 de la Convención Internacional de los Derechos Humanos de las personas con discapacidad de la ONU (ratificada por España en 2008) dice, sobre el derecho a vivir de forma independiente y a ser incluido en la comunidad, que los Estados parte deben tomar medidas efectivas para asegurar que “las personas con discapacidad tengan la oportunidad de elegir su lugar de residencia y dónde y con quién vivir, en igualdad de condiciones que las demás, y no se vean obligadas a vivir con arreglo a un sistema de vida específico”.

Blanca CegarraLa llave a la vida independiente: el derecho a la vivienda accesible y asequible
Read more

Apps que afavoreixen l’accessibilitat i la inclusió social

Cada vegada hi ha més apps enfocades a ajudar les persones amb discapacitat perquè el seu dia a dia sigui més fàcil i trobin menys barreres. Per exemple, un telèfon intel·ligent pot ajudar a una persona amb mobilitat reduïda a aparcar el cotxe o una persona amb cadira de rodes a viatjar pel món còmodament. Compartim algunes d’elles:

dowhileApps que afavoreixen l’accessibilitat i la inclusió social
Read more

SOS SOLEDAT, jo també compto

Amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat 2019, que es va celebrar el dia 3 de desembre, el CERMI va fer públic un manifest titulat SOS SOLEDAT, JO TAMBÉ COMPTO en què va destacar que la soledat no desitjada és una de les xacres de les societats anomenades a si mateixes avançades. Les dones i homes amb discapacitat s’enfronten en el seu dia a dia a situacions d’aïllament social, de separació de la vida en comunitat, que provoquen més dosis de soledat forçosa.

Blanca CegarraSOS SOLEDAT, jo també compto
Read more