Advices

15.8% of people with disabilities feel “isolated” from the rest, according to the PARTICIPA project

Interpersonal relationships are one of the fundamental dimensions of quality of life, essential for human development and life satisfaction. The PARTICIPA project of the Institut Guttmann, which aims to identify the barriers and facilitators that determine the daily lives of people with disabilities, has studied this factor in a cohort of more than 2,000 people with disabilities from all over Spain. The results indicate that 15.8% of people feel “isolated from others” and 17.3% perceive that “people are around them, but not with them”. These data have been published in the Revista Española de Discapacidad (Spanish Journal on Disability). 

Alina Ribes15.8% of people with disabilities feel “isolated” from the rest, according to the PARTICIPA project
Read more

La llave a la vida independiente: el derecho a la vivienda accesible y asequible

El artículo 19 de la Convención Internacional de los Derechos Humanos de las personas con discapacidad de la ONU (ratificada por España en 2008) dice, sobre el derecho a vivir de forma independiente y a ser incluido en la comunidad, que los Estados parte deben tomar medidas efectivas para asegurar que “las personas con discapacidad tengan la oportunidad de elegir su lugar de residencia y dónde y con quién vivir, en igualdad de condiciones que las demás, y no se vean obligadas a vivir con arreglo a un sistema de vida específico”.

Blanca CegarraLa llave a la vida independiente: el derecho a la vivienda accesible y asequible
Read more

Apps que afavoreixen l’accessibilitat i la inclusió social

Cada vegada hi ha més apps enfocades a ajudar les persones amb discapacitat perquè el seu dia a dia sigui més fàcil i trobin menys barreres. Per exemple, un telèfon intel·ligent pot ajudar a una persona amb mobilitat reduïda a aparcar el cotxe o una persona amb cadira de rodes a viatjar pel món còmodament. Compartim algunes d’elles:

dowhileApps que afavoreixen l’accessibilitat i la inclusió social
Read more

SOS SOLEDAT, jo també compto

Amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat 2019, que es va celebrar el dia 3 de desembre, el CERMI va fer públic un manifest titulat SOS SOLEDAT, JO TAMBÉ COMPTO en què va destacar que la soledat no desitjada és una de les xacres de les societats anomenades a si mateixes avançades. Les dones i homes amb discapacitat s’enfronten en el seu dia a dia a situacions d’aïllament social, de separació de la vida en comunitat, que provoquen més dosis de soledat forçosa.

Blanca CegarraSOS SOLEDAT, jo també compto
Read more